fbpx
logo

Çocuklarımız
yaparak yaşayarak öğreniyor.

Anasınıfı programımız, öğrenmenin anlamlı ve yaşam boyu süren bir etkinlik olması gerektiği varsayımına dayanıyor. Bu nedenle öğrenme etkinlikleri, öğrencilerimizin yaşantılarına dayalı ve anlayabilecekleri şekilde yapılandırılıyor. Anasınıfı öğrencilerimize kendi dünyalarını gözlemleyebilecekleri, veriler toplayabilecekleri ve tüm akademik disiplinlerde sonuçlar üretebilecekleri öğrenme fırsatları sunuyoruz.

Hedefimiz; öğrencilerimizin gelişim aşamalarında araştıran, kendine güvenen, sorgulayan, farklı düşünebilen ve düşündüğünü aktarabilen bireyler olarak yetiştirilmesidir. Erken çocukluk eğitiminde uygulanan farklı kuram "sorgulayıcı öğrenme" ilkesine dayalı sınıf atmosferinde araştıran, merak eden, iletişimci ve duyarlı bireyler olarak yetişmesine olanak tanır. Çocuklar sosyal etkinliklere katılarak sanatsal ve bedensel yönlerini de geliştirirler. Tüm bu programlar çocuğun kendi bireysel hızında öğrenmesine göre planlanır.

Öğrencilerimizin ilgi alanlarını belirliyoruz.

Sarmal bir yapı içinde etkinlikleri birbirleriyle bağlantılı hale getiriyoruz.

Belirleyici temalar doğrultusunda yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat sağlıyoruz.

Sosyal ve bilişsel becerilerinin gelişimlerini destekliyoruz.

Hazırlanan program her öğrencinin bireysel gelişimini ve öğrenmesini göz önünde bulunduruyor.

Programlar uygun fiziksel koşullarda oyun yöntemi ile uygulanıyor.

Öğrencilerimizin var olan yaratıcılığını geliştirmek amacıyla zengin materyal çeşitliliği sunuyoruz.

Erken çocukluk evresinde çocuklara farklı ve doğru uyaranlar ile ilerideki yaşantılarında derin ve etkili bir iz bırakmayı, öğrendiklerini yorumlama becerilerinin gelişimini hedefliyoruz.

“Küçük çocuklar en önemli bilgileri kendilerine söylendiğinde değil, diğer çocuklarla oynarken ve fiziksel çevreyle etkileşim halindeyken kendi kendilerine yapılandırarak öğrenirler.’’

(Haktanır, Dağlıoğlu ve Güler, 2010)